بازار بزرگ استانبول، معرفی کاپالی چارشی

بازار بزرگ استانبول

حتما این را می‌دانید که شهر استانبول هر ساله میزبان میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان است و ایرانیان زیادی در همه فصول سال راهی این شهر زیبا می‌شوند. در میان تمام مکان‌های دیدنی شهر استانبول، بازار بزرگ استانبول به عنوان بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده جهان و با داشتن تاریخچه‌ای متفاوت، بسیاری از گردشگران را به خود جذب می‌کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با اطلاعاتی که سایت رها راز سفر برای شما عزیزان درباره گرند بازار از جاهای دیدنی استانبول برای شما تهیه کرده است بیشتر آشنا شویم.

بنر گیف رهاراز2

معرفی بازار بزرگ استانبول در کشور ترکیه

بازار سرپوشیده استانبول که به آن بازار کاپالی چارشی استانبول نیز می‌گویند از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازارهای دنیا می‌باشد که بزرگی آن به گونه‌ای است که 61 گذر و 3000 حجره را در خود جای داده است. با وجود اینکه مراکز خرید مدرن و پاساژهای لوکس زیادی در شهر استانبول راه اندازی شده‌اند اما این بازار همچنان پربازدیدترین مرکز خرید کشور ترکیه است. آمارها نشان می‌دهد که این مکان تاریخی در سال 2014 حدود 91 میلیون بازدیدکننده داشته است. این بازار فرصت‌های شغلی بی نظیری را برای اهالی استانبول فراهم کرده است چرا که 26000 نفر در آن مشغول به کار هستند و روزانه چیزی در حدود 25000 تا 400000 نفر از این بازار دیدن می‌کنند. در حجره‌های زیبا و نقاشی شده بازار بزرگ استانبول ترکیه انواع کالاهای قدیمی و کلاسیک و ارزشمند همچون عتیقه جات، جواهرات، فرش، پارچه، ادویه‌جات، کتاب و … به فروش می‌رسند.

مسیرهای دسترسی به بازار بزرگ استانبول

این بازار در منطقه فتیح یا فاتیح استانبول قرار گرفته است و همجوار ارگ تاریخی می‌باشد. اگر به طور دقیق‌تر بخواهیم بیان کنیم این بازار در محله کاپالی چارشی استانبول قرار دارد و بین مسجد بایزید و مسجد نورعثمانیه واقع شده است. مسیرهای گوناگونی برای رفتن به گرند بازار وجود دارد که شما را از هر نقطه از استانبول به بازار هدایت می‌کند. به راحتی می‌توان به بازار بزرگ استانبول با مترو و تراموای شهری رفت.

اگر در میدان تقسیم ترکیه هستید می‌توانید با استفاده از تراموای F1 به ایستگاه کاباتاش بروید و در آنجا با عوض کردن خط به T1، در ایستگاه بایزید پیاده شوید. بازار درست در مقابل شما قرار گرفته است. اگر در موقعیتی هستید که نمی‌دانید از کدام مسیر به بازار برسید توصیه می‌کنیم با مراجعه به سایت https://iett.istanbul/ بهترین مسیر ممکن را با توجه به موقعیت مکانی خود پیدا کنید.

آشنایی با تاریخچه بازار بزرگ شهر استانبول

زیر بنای بازار بزرگ استانبول کاپالی چارشی امروزی در سال 1456-1455 توسط سلطان محمد دوم ساخته شد. در آن زمان این بازار فقط محلی برای داد و ستد پارچه بود و در آن تجارت پارچه صورت می‌گرفت و به آن بازار جواهر می‌گفتند. معماری بازار به صورتی بود که در آن از آجر و چوب استفاده شده بود و بر روی آن از هنر گچبری بهره برده بودند و سقف آن به حالت قوس دار بود.

بیشتر بخوانید  آکواریوم انتالیا (معرفی + عکس ها)

چند سال پس از آن، سلطان محمود بازار دیگری را تحت عنوان بازار صندل در نزدیکی بازار قبلی بوجود آورد. به مرور زمان بازار جواهر به یک بازار لوکس تبدیل شد و پارچه فروش‌های بزرگ و نامی، حجره‌هایشان را به آن انتقال دادند. در ابتدا بازار جواهر و بازار صندل 2 راسته‌ی مجزا از هم بودند اما رفته رفته افراد بسیاری در فاصله‌ی بین این دو بازار مغازه ساختند و آنها را به هم متصل کردند. در قرن 17 بازار كاپالي چارشي استانبول به یک بازار عظیم تبدیل شد و به دلیل گسترش امپراطوری بزرگ عثمانی در هر 2 قاره آسیا و اروپا و کنترل راه‌های ارتباطی بین آنها، این بازار و کاروانسراهای اطراف آن تبدیل به یک قطب تجاری شدند که هیچ بازاری در آسیا و اروپا توانایی رقابت با آن را از نظر تنوع، کیفیت محصولات و فراوانی نداشتند.

بهترین زمان بازدید از بازار کاپالی چارشی استانبول

ساعت کاری حجره‌های این بازار از ساعت 9 صبح تا 7 شب است. گرند بازار در روزهای یکشنبه و در ایام تعطیلات ملی یا مذهبی تعطیل است و فعالیتی ندارد. بهترین زمان بازدید از این بازار سرپوشیده جذاب بستگی به هدف شما دارد. اگر شلوغی بازار و قیمت اجناس برایتان اهمیتی ندارد و یا صرفا جهت بازدید از این مکان تاریخی باشکوه قصد بازدید از آن را دارید توصیه می‌کنیم تا در روزهای پنج شنبه و جمعه به این بازار سر بزنید به خصوص در هنگام شب چرا که شلوغی و ازدحام آن فضای زنده‌ای دارد و حس و حال خوبی را در شما ایجاد می‌کند. اما اگر قصد خرید و بازدید بادقت از بازار کاپالی چارشی را دارید بهتر است در روزهای عادی هفته از این مکان بازدید کنید چون هم خلوت‌تر است و هم قیمت‌ها نسبت به آخر هفته پایین‌تر هستند.

بازار بزرگ استانبول در روزهای پنج شنبه و جمعه شلوغ و پر ازدحام است.

بخش های مختلف بازار کاپالی چارشی استانبول

برای بسیاری از گردشگرانی که با تور ترکیه و یا به صورت مستقل از این شهر بازدید می‌کنند و به دنبال خرید سوغاتی و یا یادگاری و یا خریدهای روزمره هستند، گرند بازار شهر استانبول یک گزینه مناسب است چرا که هم فال است و هم تماشا؛ هم می‌توانند اجناس دلخواه خود را پیدا کنند و هم از یکی از معروف‌ترین مکان‌های تاریخی جهان بازدید کنند. بارزترین ویژگی مثبت بازار سرپوشیده این است که راسته‌های مختلفی برای صنف‌های متفاوت وجود دارد که در هر راسته تعداد زیادی مغازه یا حجره به فروش محصولات مشابه مشغولند و این امر باعث راحت پیدا کردن آنها و مقایسه آسان‌تر قیمت‌ها برای خریداران می‌شود. در ادامه شما را به مهم‌ترین راسته‌های این بازار آشنا می‌کنیم:

راسته کیف و کفش

در این راسته انواع مختلفی از کیف و کفش‌های چرمی و دست دوز یافت می‌شوند که دارای طرح‌ها و مدل‌های امروزی و سنتی هستند. علاوه بر آن، کیف و کفش‌های با طرح‌های رایج در دوران عثمانی، سلجوقی و … نیز در این بازار یافت می‌شوند که گزینه‌های بسیار مناسبی برای سوغاتی هستند.

بیشتر بخوانید  بهترین جاهای دیدنی سریلانکا

راسته منسوجات و محصولات مخصوص ترکیه

در تاریخ ترکیه حمام‌های عمومی و خزینه‌ها در میان مردم بسیار رواج داشتند و مردم عادی با تشریفات خاصی به این مکان‌ها می‌رفتند و حمام می‌کردند به همین دلیل استفاده از محصولات اصیل و درجه یک برای شستشو و نظافت در این کشور با ارزش است. اگر به راسته‌ی منسوجات و محصولات سنتی این بازار سری بزنید می‌توانید حجره‌های معروفی مانند حجره Abdulla و جنیفر را ببینید که محصولاتی مانند حوله‌های 100% نخ، صابون‌های دست ساز و معطر، وسایل سنتی مورد نیاز حمام و … را به مشتریان عرضه می‌کنند.

همچنین در این راسته انواع ظروف چینی و سفالی را مشاهده می‌کنید که با طرح‌های سنتی و مطابق با معیارهای زیباشناسی فرهنگ ترکیه تزیین شده‌اند و برای مصرف در خانه و یا به عنوان یادگاری و سوغاتی به فروش می‌رسند.

راسته عتیقه جات بازار بزرگ

در این راسته مغازه‌ای معروف به نام Sofa وجود دارد که انواع قالی‌ها و خطاطی‌های عتیقه، نسخ چاپی قدیمی، انواع ظروف سرامیکی و فلزی باستانی و … را دارد و صاحبین آن یک زوج پیر خوش مشرب هستند که اوقات خوشی را برای مشتریان رقم می‌زنند. از دیگر مغازه‌های معروف در زمینه عتیقه جات می‌توان به فروشگاه Eski اشاره کرد. این مغازه دارای ویترین زیبایی است و اجناس آن عمدتا مربوط به دوران عثمانی می‌شوند. حتی اگر قصد خرید این اشیای قدیمی را ندارید، بازدید از آنها و آشنایی با روایت‌ها و تاریخچه پشت آنها برایتان جالب خواهد بود.

شرکت رهاراز سفر با داشتن تیمی حرفه‌ای و مجرب در اجرای تورهای ترکیه، گردشگران عزیز را در بهترین هتل های ترکیه اسکان داده و آنها را با انواع بناهای تاریخی و مناظر طبیعی زیبای این کشور آشنا می‌کند.

راسته ادویه جات گرند بازار شهر استانبول

با ورود به راسته ادویه جات این بازار سرپوشیده بزرگ ناخودآگاه به یاد بازارهای سنتی ایران و حال و هوای آنها خواهید افتاد. این راسته مملو از مغازه‌هایی است که انواع ادویه‌های تازه، دمنوش‌های گیاهی، گیاهان دارویی، انواع نوشیدنی‌ها و شربت‌ها و … را به فروش می‌رسانند. اگر علاقمند به خرید ادویه جات تازه و باکیفیت هستید، بازدید از این راسته را به شما توصیه می‌کنیم.

راسته صنایع دستی

صنایع دستی هر کشوری معرف فرهنگ و سابقه هنر در آن کشور است و بهترین گزینه برای سوغاتی و یادگاری هستند. در کشور ترکیه نیز انواع محصولات مختلفی مانند مینیاتور‌ها، گلیم‌ها و قالی‌های سنتی، تذهیب، آثار چوبی و … ریشه در تاریخ این سرزمین دارند و به عنوان صنایع دستی این کشور شناخته می‌شوند. با بازدید از این راسته می‌توانید از دیدن تمامی این محصولات لذت ببرید.

 بازار بزرگ استانبول از راسته‌های مختلفی تشکیل شده است.

بهترین رستوران های بازار کاپالی چارشی

امکان ندارد که وارد یک مرکز خرید بزرگ بشوید و جایی برای استراحت و خوردن غذاهای خوشمزه در آن وجود نداشته باشد. هنگامی که در حال جستجوی آدرس بازار بزرگ استانبول هستید، جویای رستوران‌های خوب این بازار هم باشید چرا که از زمان ورود شما به این بازار تا لحظه خروجتان چندین ساعت طول خواهد کشید و نیاز به استراحت کوتاه و خوردن غذا و ذخیره انرژی خواهید داشت. در این قسمت به معرفی برخی از بهترین رستوران‌های کاپالی چارشی می‌پردازیم:

  • رستوران حاوضلو
بیشتر بخوانید  معرفی جاهای دیدنی فتحیه، جواهری پنهان در سواحل فیروزه ای ترکیه

این رستوران در نزدیکی بازار قرار دارد و بیش از 50 سال است که در این مکان فعالیت دارد. گردشگران می‌توانند برای صرف نهار و چای یا قهوه به این رستوران بروند اما باید توجه داشته باشند که وعده نهار در این رستوران بین ساعت‌های 12 تا 15 سرو می‌شود اما چای و قهوه تا ساعت 8 شب در دسترس است. فضای این رستوران به صورت سنتی است و میز و صندلی‌های زیادی برای پذیرایی از مهمانان دارد.

  • رستوران گل ابرو کانتین

این رستوران فضای کوچک و جمع و جوری دارد و بیشتر سفارش‌های آن به صورت بیرون بر هستند. دونر کباب‌ها و دوغ‌های این رستوران زبانزد است و طعم بی نظیری دارد. تعداد میز و صندلی‌های این رستوران کم است و ممکن است برای گرفتن غذا زمان زیادی را در صف بمانید.

  • رستوران اصلان

رستوران اصلان یک رستوران بزرگ است که در خارج از گرند بازار استانبول قرار گرفته است. شما می‌توانید در این رستوران انواع غذاهای ترکی و غذاهای عثمانی را سفارش دهید و بعد از صرف غذا یک فنجان چای میل کنید. افرادی که به غذاهای دریایی علاقمند هستند نیز می‌توانند به این رستوران رفته و وعده دلخواه خود را سفارش بدهند. ساعت کاری رستوران اصلان از 11 صبح تا 9 شب است.

  • رستوران بورچ

اگر طرفدار دو آتشه کباب‌های ترکی هستید پیشنهاد می‌کنیم که به رستوران بورچ سر بزنید. در این رستوران می‌توانید انواع کباب‌ها از جمله کباب غازی عینتاب و کباب علی نازیک را سفارش دهید و از طعم بی نظیر آنها لذت ببرید. این رستوران هم مانند گل ابرو کانتین فضای زیادی برای نشستن ندارد و ممکن است زمان زیادی را برای خالی شدن صندلی‌ها در صف انتظار بمانید. کباب علی نازیک از جمله غذاهای معروف ترکیه است که در رستوران پورچ به شکل متبحرانه‌ای طبخ می‌شود و مواد تشکیل دهنده‌ی آن از تکه‌های گوشت طعم دار شده، پوره بادمجان و سس انار تشکیل می‌شود.

سخن پایانی

بازدید از بازار بزرگ استانبول یا کاپالی چارشی یکی از کارهایی است که در هنگام مسافرت به تور استانبول توصیه می‌شود. در این بازار سرپوشیده قدیمی روح فرهنگی و هنر این سرزمین جریان دارد و زندگی در آن جاری است. هزینه سفر به استانبول و بازدید از این مکان معروف بستگی به عوامل مختلفی مانند محل اقامت، میزان خرید گردشگران و … دارد. در این مقاله از وبسایت رهاراز سفر سعی کردیم تا اطلاعات مربوط به کاپالی چارشی را برای شما عزیزان پوشش دهیم. با رزرو تورهای داخلی و خارجی شرکت رها راز لذت یک سفر بی دغدغه را بچشید و خاطره‌ای خوش را در زندگیتان ماندگار کنید.

 

سوالات متداول

برای بازدید از گرند بازار استانبول چقدر زمان نیاز است؟

این مورد بستگی به هدف شما از بازدید دارد. اگر صرفا جهت آشنایی و تماشای حجره‌های این بازار وارد آن می‌شوید، به حداقل 4 الی 5 ساعت زمان نیاز دارید.

شهرت بازار بزرگ شهر استانبول به خاطر چیست؟

در زمان عثمانیان این بازار محل اصلی معاملات بازرگانان و تاجران بسیاری از قاره‌های آسیا و اروپا بوده است.

زمان مناسب برای بازدید از بازار کاپالی چارشی چه ساعتی است؟

بازار بزرگ استانبول همه روزه بجز یکشنبه‌ها و ایام تعطیلات ملی و مذهبی از ساعت 9 تا 19 باز است.

 

 

 

 

 

 

پست بحث و گفتگو

برای اولین بار به نظر “بازار بزرگ استانبول، معرفی کاپالی چارشی”

برترین مقاصد

برترین تورها

آخرین مقالات

معرفی زیباترین جاهای دیدنی ترکیه + عکس اماکن دیدنی

ترکیه، کشوری با تاریخ پرافتخار و فرهنگی بسیار غنی است.…

جاهای دیدنی استانبول

استانبول یکی از شهرهای توریستی جهان با سابقه‌ای بسیار طولانی…

جاهای دیدنی آنتالیا

به عنوان یکی دیگر از شهرهای توریستی ترکیه، انتالیا دارای…

جاهای دیدنی آنکارا

آنکارا، ممکن است در بین گردشگرانی که به ترکیه سفر…

جاهای دیدنی ازمیر

ازمیر یکی از شهرهای زیبا و تاریخی ترکیه است که…

جاهای دیدنی ترابزون

ترابزون یک شهر شمال شرقی ترکیه است که در نزدیکی…

جاهای دیدنی وان

وان، یک شهر کوچک در شرق ترکیه است که در…